1 min lukuaika

Benemen on näkyvästi mukana Salesforce Basecamp Helsinki 2019 -tapahtumassa

9.5.2019 9:00

benemenin_puhujat_basecamp_web-1

Salesforce Basecamp Helsinki, inspiraatiotapahtuma asiakkuuksien hallinnan uusimmista tuulista järjestetään 14.5. Messukeskuksessa isompana kuin koskaan. Benemen, ensimmäinen pohjoismainen Salesforcen puhekanavatoimittaja, on mukana tapahtumassa asiantuntijapuheenvuorojen ja puhekanava-demon merkeissä.

Benemenin isännöimmissä asiantuntijapuheenvuoroissa ovat keskiössä Benemenin puhekanavan mahdollistamat liiketoimintahyödyt Salesforcen käyttäjille.

Benemenin toimitusjohtaja Matti Heikkonen pureutuu puheenvuorossaan ”Kun puhe ratkaisee – Salesforcen omni-channeliin upotettu puhelin on asiakaspalvelijan tärkein työkalu”, puhekanavan merkitykseen erinomaisen asiakaskokemuksen ja sen myötä liiketoimintahyötyjen mahdollistajana. Benemenin puhekanava tuokin Salesforcen asiakaspalvelupilveen viimeisen puuttuvan kanavan: puheen ja sen reitityksen.

Miten yritys saa kilpailuetua CRM:n ulkopuolelle jäävästä asiakastiedosta? Benemenin analytiikka-asiantuntija Mikko Muurinen kertoo puheenvuorossaan ”Business Intelligence ja tekoäly - Asiakaspalvelun rutiinien automatisointi BI:n ja AI:n avulla” kuinka liiketoimintatieto ja tekoäly myös CRM:n ulkopuolelta valjastetaan asiakaspalvelun käyttöön. BI- ja AI-tiedon laajamittainen hyödyntäminen on avain menestykseen!

Demo-sessiossa ”Puhekanava Salesforce omni-channelin ytimessä” Benemenin Senior Consultant Mikko Silonsaari esittelee Benemenin puheratkaisun ominaisuuksia Salesforce ympäristössä.

Aija Harmaakari
Kirjoittaja Aija Harmaakari

Aija toimii tiedottajana Benemenillä.

Jätä kommentti

Aiheeseen liittyvää

Liity blogitilaajaksi!