3 min lukuaika

TIEDOTE: Enreach laajenee Pohjoismaihin suomalaislähtöisen pilvipohjaisten viestintäratkaisujen osaajan Benemenin kautta

17.5.2021 14:00

Enreach & Benemen

Almere/ Helsinki, julkaistavissa 17.5.2021 klo 14 - Nopeasti kasvava, yhdistettyä viestintää (unified communications) tarjoava Enreach kasvattaa eurooppalaista johtoasemaansa laajentumalla Pohjoismaihin sijoitusyhtiö Waterlandin tuella. Suomalaislähtöinen pilvipohjaisia viestintäratkaisuja tarjoava Benemen liittyy osaksi Enreachia ja tähtäimessä ovat erityisesti keskisuuret ja suuret yritykset.

Benemen Oy tuo merkittävää lisäarvoa Enreachin jo olemassa oleviin yhdistetyn viestinnän ratkaisuihin palveluna (UcaaS)ja asiakaspalvelukeskusratkaisuihin (CCaaS), sillä se on kehittänyt valmiita integraatioita ekosysteemin tärkeimpien toimijoiden, kuten Salesforcen ja Microsoftin kanssa. Benemen kasvattaa myös Enreachin virtuaalioperaattoripalveluiden maantieteellistä kattavuutta, kun Enreach voi jatkossa tarjota MVNO-palveluja myös Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa.

“Benemen on Enreachille strateginen siirto, ja tavoitteenamme kasvaa Euroopan ykköstoimijaksi yhdistetyn viestinnän eli UCaaS-palveluiden tarjoajana, mihin kuuluu lisäksi yhtenäinen tarjooma inbound- ja outbound -palveluja asiakaspalvelukeskusten tarpeisiin. Benemenin ansiosta voimme tuoda parannettuja lisäyksiä Enreachin CCaaS-tarjontaan, ja tarjota jatkossa markkinoiden johtavat integrointimahdollisuudet alalla yleisimmin käytettyjen ohjelmien, kuten Salesforcen ja Microsoft Dynamicsin kanssa. Benemen sopii strategisesti hyvin yhteen Enreachin kanssa, sillä tarjoomaamme täydentävien palveluiden lisäksi yhtiöllä on Enreachin maantieteellistä kattavuutta täydentävät virtuaalioperaattoritoiminnot. Lisäksi yhtiöllä on asiantuntemusta pilvipohjaisten ratkaisujen myynnistä monikansallisille yrityksille skaalautuvalla ja toistuvalla liiketoimintamallilla. Siksi olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa Benemenin ammattilaiset tervetulleeksi joukkoomme", Enreachin toimitusjohtaja Stijn Nijhuis sanoo.


Palveluvalikoima laajenee
Vuonna 2007 perustettu Benemen on edennyt kasvusuunnitelmansa mukaisesti ja keskittynyt tuottamaan SaaS-pohjaisia pilviratkaisuja, seuraavan sukupolven virtuaalioperaattoripalveluja ja analytiikkapalveluja, joihin lukeutuu myös tekoäly ja asiakasymmärrystä lisäävät ratkaisut. Yhtiön 70 työntekijän ansiosta Benemenillä on hyvät edellytykset kasvattaa entisestään ydinliiketoiminta-alueitaan ja Enreachin CCaaS-palveluiden tarjontaa, joka kattaa jatkossa myös kaikki Pohjoismaat.

Benemen toimii jatkossakin itsenäisesti hyödyntäen kuitenkin konsernin tarjoamia vahvoja synergiaetuja. Yhtiön päätoimipaikka säilyy Helsingissä, jonka lisäksi sillä on toimisto Ruotsissa. Yhtiön toimitusjohtaja Matti Heikkonen liittyy osaksi Enreachin johtoryhmää ja ryhtyy vetämään uusia kasvuhankkeita Pohjoismaissa yhdessä Benemenin kokeneen johtoryhmän kanssa.

"Olemme viime vuosien aikana auttaneet monia keskisuuria yrityksiä ja suuryrityksiä ymmärtämään, millainen vaikutus puheella on niiden liiketoimintaan. Ääni on inhimillisin ja tehokkain viestintäkanava, kun se yhdistetään osaksi muita viestintäkanavia ja viedään pilveen. Yhdessä Enreachin ja sen omistamien asiakaspalvelukeskusratkaisuja tarjoavien yritysten kanssa pystymme avaamaan täysin uusia mahdollisuuksia asiakkaillemme. Lisäksi kykenemme palvelemaan yhä suurempaa joukkoa yrityksiä, jotka tarvitsevat lisää tehokkuutta, myyntiä ja parempaa asiakaspitoa. Benemenin ja Enreachin asiakkaat ja kumppanit hyötyvät välittömästi laajentuneesta palvelutarjoomastamme, mikä vauhdittaa entisestään heidän kasvuaan", Heikkonen sanoo.

_


Tietoa medialle

Benemen
Vuonna 2007 perustettu Benemen on johtava pilvipohjaisten viestintäpalveluratkaisujen tarjoaja Pohjoismaissa. Sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja sillä on toimistot lisäksi Ruotsissa ja Tanskassa. Yhtiöllä on 70 työntekijää. Benemenin asiakkaisiin lukeutuvat muu muassa Finnair, Volvo and Staples. Benemenin strategiana on tarjota täysin integroitu, koko yrityksen kattava puheratkaisu keskisuurille ja suurille yrityksille. Sen teknologiatarjontaan kuuluu pilvipohjainen ääniratkaisu BeneVoice, joka yhdistää älykkäästi asiakastiedot ja erilaiset viestintäkanavat - joiden keskiössä on puhe - yhdeksi hallituksi kokonaisuudeksi laitteesta riippumattomasti. Se korvaa yhdellä yhtenäisellä verkkopohjaisella yritysratkaisulla siiloutuneet järjestelmät, eri operaattoreiden toimittamat mobiili- ja lankapuhelinratkaisut ja muut perinteiset järjestelmät.


Enreach
Enreach on Euroopan johtava toimija yhdistetyssä viestinnässä ja tarjoaa merkityksellistä, ihmisiä yhdistävää teknologiaa. Yrityksellä on vahva jalansija Isossa-Britanniassa, Alankomaissa, Saksassa, Espanjassa ja Tanskassa. Enreach tarjoaa yhteistyöteknologiaa ja telekommunikaatiopalveluja jälleenmyyjien, palveluntarjoajien ja edustamiensa yritysten kautta. Sen kaikki liiketoiminnot tähtäävät älykkäisiin, integroituihin IT- ja viestintäratkaisuihin, jotka varmistavat parhaan mahdollisen viestinnän ja työnkulun organisaatioiden välillä. Enreachin tavoitteena on antaa yrityksille pääsy parhaisiin viestintä- ja yhteistyötyökaluihin helpon ja käyttäjälähtöisen käyttöliittymän kautta. Käyttöliittymässä huomioidaan aina myös käyttäjien erityistarpeet ja järjestelmät. Konsernin tarjoamat tuotteet tuovat tehokkaita ominaisuuksia kaikkien yritysten ulottuville riippumatta niiden toimialasta tai koosta, jotta yritysten työntekijät voivat keskittyä saamaan entistä enemmän aikaan. Enreach toimii yli 25 maassa, ja sillä 975 työntekijää 18 eri toimipaikassa Euroopassa.
Lisää tietoa Enreachistä: https://enreach.com/en

Lehdistön yhteyshenkilöt
OSG Viestintä Oy
Toni Perez
sähköposti: toni.perez@osg.fi
puhelin: 0400 630 063

Reineke Beijdorff, Markkinointipäällikkö, Enreach
Enreach, PR/ Media
sähköposti: reineke.beijdorff@enreach.com
puhelin: +31 (0)6 868 69 278

Kirjoittaja Benemen

Aiheeseen liittyvää

Liity blogitilaajaksi!