Mikä on tärkeää asiakaspalvelussa?

13.3.2018  Ville Purontaus

monikanavainen-asiakaspalvelu_web.png

Asiakaspalvelun avuksi suunnitellut modernit järjestelmät ja uudet palvelukanavat ovat entistä suuremmassa roolissa asiakaspalvelutyössä. Koska teknologioita ja kanavia on runsaasti tarjolla, niiden valinta voi olla haastavaa.

Tarkastelimme eri teemoja, joiden merkitys on nousussa monikanavaiseen asiakaspalveluun liittyen ja loimme oppaan. Kokosimme oppaaseen vinkkimme, miten voit kehittää asiakaspalveluasi monikanavaisuuden avulla.

Teknologian avulla voidaan helpottaa ja järkevöittää asiakaspalvelussa työskentelevien työkuormaa. Esimerkiksi hyvin suunnitellut työnkulut sekä taustajärjestelmien, kuten CRM:n, älykäs hyödyntäminen tuo merkittävää lisäarvoa. Saapuvat yhteydenotot voidaan ohjata automaattisesti heti oikealle osaajalle ja näin helpottaa niin omaa, kuin asiakkaan työtä. On ilmiselvää, että tällä on positiivinen vaikutus asiakaskokemukseen.

Teknologia ei itsessään kuitenkaan ole ratkaisu, vaan hyvin suunniteltu ratkaisukokonaisuus, jossa asiakkaan saaman kokemuksen suunnittelu on keskiössä. Kysymys numero yksi on: onko yrityksesi valmis kehittämään toimintaansa tarjotakseen parempaa palvelua asiakkaille?

Palvele asiakkaitasi heille parhaiten sopivien kanavien kautta

Asiakkaat odottavat palvelua heidän tarpeisiin ja tottumuksiin parhaiten sopivia kanavia pitkin. Kuinka hyvin olette ottaneet huomioon asiakkaidenne toiveet asiakaspalvelustragiassanne?

Loimme oppaan avuksesi. Luettuasi oppaan:

  • Saat kokonaiskuvan monikanavaisen asiakaspalveluratkaisun mahdollisuuksista ja kuinka se tehostaa jokapäiväistä asiakasyhteydenpitoa.

  • Ymmärrät, mitä kanavia kannattaa huomioida asiakaspalveluratkaisussa

  • Tiedät, kuinka saada oleellinen tieto käyttöön asiakasviestinnästä. Voiko  asiakaspalvelun pullonkauloja ottaa hallintaan jo ennen niiden muodostumista?

  • Tiedät perusteet, miten tekoäly voi auttaa arkisissa askareissa "ihan tavallista yritystä". Opit tekoälyn mahdollisuuksista osana asiakaspalvelua. 

Tutustu oppaaseemme, jossa käymme läpi teemaa ja annamme 5 vinkkiä hankkeeseen

 5 vinkkiä monikanavaiseen  asiakaspalveluun

 

 

Ville Purontaus

Ville Purontaus

Ville toimii Benemenin Digital Marketing Managerina. Erityisinä mielenkiinnonkohteina ovat online-palvelukanavat ja sosiaalinen media.