1 min lukuaika

Miten sinua palvellaan autokaupassa?

7.2.2019 11:00

autokauppa_blogi

Oletko miettinyt uuden auton ostoa? Olisiko aika hankkia sähköauto? Mitkä asiat vaikuttavat ostopäätökseesi? Vaikuttaako ostopäätökseesi ainoastaan vetoava autobrändi, kauniit sulavat linjat, mahdollinen imago, vaiko laajemmin ajateltuna autoliikkeen tarjoama kokonaiskokemus ja fiilis?

Kokonaiskokemukseen vaikuttavat monet asiat. Saamasi palvelu tiskillä, puhelinpalvelussa, huollossa, online-kanavissa ja itse koeajopäivänä.

Kun puramme tätä kokonaisuutta pienempiin osiin, huomaamme monta kohtaamispistettä, joista kokonaisuus rakentuu.

Klassinen haaste on tuskastuttava odotus puhelinpalvelussa. Asiakas on halukas ja valmis harkitsemaan uutta menopeliä tai hän haluaisi varata ajan huoltoon, mutta yhteyden saaminen on vaikeaa. Yhteyttä ei saada nopeasti ja helposti.

Tulevaisuuden asiakaspalvelu

Moni autonostaja, -vaihtaja ja huollon varaaja harmistuu, tuskastuu ja ottaa yhteyttä toisaalle. Miten autokauppa voi varmistaa, että ostaja ei jää autokaupan ulkopuolelle, vaan saa miellyttävän asiakaskokemuksen ensimmäisestä yhteydenotosta aina avaimet käteen hetkeen asti?

Oikea asiantuntija oikealla hetkellä

Me olemme auttaneet useita autokaupan toimijoita heidän tavoitettavuutensa parantamisessa. Ratkaisumme avulla oikea asiantuntija on saatavilla oikealla hetkellä. Uutta menopeliä harkitseva saa yhteyden myyntiin, ja huolto- tai renkaanvaihtopalvelua tarvitseva saa yhteyden huoltoon.

Voit lukea oheisista esimerkeistä, kuinka olemme auttaneet autoalan yrityksiä parantamaan yhteydenpitoa asiakkaisiin.

Autoimme Autotalo Hartikaista päivittämään järjestelmän, jonka avulla se pystyy tukemaan hyvää asiakaspalvelua. Lue lisää asiakastarinasta.

Lue myös, miten Toyota Auto Finland kehittää palvelukokemusta Benemenin avulla. Lue lisää asiakastarinasta.

Ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme organisaatiotasi parantamaan yhteydenpitoa asiakkaisiin.

MONIKANAVAINEN ASIAKASPALVELU

Monikanavainen asiakaspalvelu mahdollistaa asiakkaalle useita kanavia yhteydenottoon. Monikanavainen asiakaspalvelu voi sisältää puhelinpalvelun lisäksi chat-palvelun, sähköpostin, sosiaalisen median eri alustat ja pikaviestimet sekä videoneuvottelupalvelut. Uutena tapana monikanavaisuuteen on tarjolla myös "co-browsing", jossa asiakkaan internet-selaimen ruutua voidaan hallita myös asiakaspalvelijan toimesta.

Monikanavaisella asiakaspalvelulla tarjotaan asiakkaalle mieluinen tapa olla yhteydessä. Monikanavaisuuden avulla palvelukuormaa voidaan jakaa eri asiakaspalvelukanavien välillä ja näin ruuhkautumista esimerkiksi puhelinpalvelussa voidaan keventää.

Tulevaisuuden asiakaspalvelu

Aiheet: asiakaspalvelu

Janne Ruskovaara
Kirjoittaja Janne Ruskovaara

Janne työskentelee Benemenissä myyntipäällikkönä, auttaen yrityksiä ratkaisemaan tavoitettavuushaasteet ja parantamaan asiakaspalvelua.

Jätä kommentti

Aiheeseen liittyvää

Liity blogitilaajaksi!