2 min lukuaika

Tervetuloa modernin puheen maailmaan!

27.8.2020 14:11

Benemen - Modern Talking

Onnistunut brändin kehittäminen on kuin matka kohti syvempää itsetuntemusta. Matkan tueksi on saatavilla hyviä työkaluja ja viitekehyksiä, mutta loppujen lopuksi vastaukset löytää tutkiskelemalla itseään.

Aloitetaanpa pienellä itsetutkiskelulla. Viime vuodet ovat olleet Benemenille nopean kasvun aikaa. Huomasimme olevamme tilanteessa, jossa tiesimme tuottavamme asiakkaille suurempaa arvoa kuin koskaan aiemmin, mutta emme osanneet kertoa sitä inspiroivalla, tiiviillä ja selkeällä tavalla. Halusimme nostaa kykymme kertoa tarinaa samalle tasolle kuin kykymme tuottaa arvoa. Oli aika määritellä uudelleen brändimme ydin.

Benemenin taustalla oli alusta alkaen rohkea visio ja keskeinen tavoite: tarjota yrityksille pilvipalvelua, joka mullistaa asiakaskokemuksen ja asettaa puheen modernin liiketoimintaprosessin ytimeen.

Olimme jo työstäneet yrityksemme arvoja. Halusimme aidosti oppia ymmärtämään asiakkaidemme erilaisia tarpeita. Seuraamme jatkuvasti muuttuvaa liiketoimintaympäristöä. Toisin sanoen meillä oli hyvä lähtökohta matkalle kohti yrityksemme ydintä.

Tavoitteemme on edelleen tarjota markkinoiden älykkäintä viestintäteknologiaa. Teemme sen yhdistämällä asiakastiedot ja erilaiset viestintäkanavat yhdeksi hallituksi kokonaisuudeksi, jolloin asiakkaamme voi keskittyä olennaiseen ja menestyä. Halusimme kuitenkin välittää brändiviestimme siten, että se tuntuisi elävämmältä ja merkityksellisemmältä arjen keskellä. Siksi meidän piti pohtia tarkemmin identiteettiämme, joka on brändimme ydin.

Muutamien työntäyteisten viikkojen ja selkeästi johdettujen työpajojen jälkeen olimme valmiita julkistamaan uudistetun brändimme. Olin kieltämättä itsekin hieman yllättynyt siitä, miten kivuttomasti työ lopulta valmistui. Uskon, että meidän tapauksessa sen mahdollistivat nämä kolme seikkaa:

1. Hyvä pohjatyö

Olimme jo työstäneet perusasioita, kuten yrityksen tarkoitusta, arvoja, toivottua kohdeyleisöä ja ostajapersoonia.

2. Loistava tiimi

Työryhmämme koostui ihmisistä, joilla oli näkemyksiä toimialamme kehityksestä ja liiketoimintaympäristöstämme muutoksesta, kokemusta brändin rakentamisesta sekä jatkuva vuoropuhelu asiakkaidemme kanssa.

3. Tehokas ja yhtenäinen tapa tehdä töitä

Olimme sitoutuneita ja jaoimme saman ymmärryksen ketterästä työskentelystä: asiat etenivät järjestelmällisesti pienin askelin joka päivä, mikä antoi meille myös aikaa testata eri vaihtoehtoja sekä tarvittaessa myös muuttaa niitä.

Päädyimme kirjoittamaan manifestin, jossa kerroimme, oman näkemyksemme ihmisten viestinnästä nykymaailmassa:


Ihminen on sosiaalinen olento. Tarvitsemme toinen toisiamme. Puhuminen on aina ollut tärkeää ja sillä on keskeinen rooli ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Keskinäinen luottamuksemme perustuu kommunikaatioon ja dialogiin

Tunne välittyy äänestä. Sen aistii, kun joku aidosti välittää ja auttaa. Hymynkin voi kuulla. Meillä on älykkäin teknologia parempaan ihmisten väliseen kanssakäymiseen.  Varsinkin puhumiseen.

Me Benemenillä tarjoamme älykkään puheteknologian yritysten ja ihmisten
välisten keskustelujen parantamiseen.
 
Modernisoidaan puhuminen.


Tuore manifestimme oli perusta, jonka pohjalta pystyimme selkeyttämään brändilupaustamme:

Teemme puhumisesta älykkäämpää – yksi keskustelu kerrallaan.

Lopulta onnistuimme kiteyttämään Benemenin ytimen kahteen sanaan:

Modern Talking.

Onko se helppo muistaa? Mielestäni on. Onko se yhteydessä ydinliiketoimintaamme? Ehdottomasti. Tuoko se hymyn huulille? Hmm... Riippuu ehkä siitä, millä vuosikymmenellä on syntynyt... 😉
 
Meillä on nyt muutama kuukausi takana kohtaamisia eri sidosryhmien kanssa uudistetun brändiviestimme kanssa. Nyt jo tuntuu siltä, että kirkastettu brändin ydin, tiivistetty brändilupauksemme sekä merkitystä luova manifestimme auttavat meitä benemeniläisiä toimimaan arvojemme ja brändilupauksemme mukaisesti joka päivä. Asiakkaidemme parhaaksi.

Tervetuloa siis kanssamme modernin puheen maailmaan!

Just keep talking!

Benemenin #hupparijengi

Kirjoittaja Henna Rundgren

Henna's mission is to enable the digital marketing team’s success. The goal is to build a data driven marketing platform that drives Benemen's growth towards new spheres. Henna is greatly inspired when she can help people take leaps closer to their top potential as experts.

Aiheeseen liittyvää

Liity blogitilaajaksi!